May

Gelenekselleşen turnuvamızın bu yılki şampiyonu 4/B sınıfı oldu.Kendilerini tebrik ediyoruTurnuvamızın İkincisi 3/ C sınıfı üçüncusu 2/A, dördüncüsü ise 1/A sınıfı olmuştur.En centilmen sınıf takımı 4/C seçilmiştir.Ödüllerini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında kendilerine verilmiştir.

Ayrıca turnuvaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor başarı dolu hayatları olmasını temenni ediyoruz.

Nis

Geçmişten günümüze gelirken var olan yaratıcılığın getirdiği teknolojik ve sosyal anlamda gelişmişliğin ulaştığı hız, artık kaçınılmazları da önümüze sererek kendini göstermektedir. Güçlü ekonomik ve sosyal yapı, güçlü bir ülke olmanın ve tüm değişikliklerde dimdik ayakta durabilmenin kaçınılmazlığı da oldukça büyük önem taşımaktadır. Gelişen ve sürekliliği izlenebilen, bilgi ve planlama temellerine dayanan  güçlü bir yaşam standardı ve ekonomik yapı; stratejik amaçlar, hedefler ve planlanmış zaman diliminde gerçekleşecek uygulama faaliyetleri ile (STRATEJİK PLAN) oluşabilmektedir.

Okulumuz , daha iyi bir eğitim seviyesine ulaşmak düşüncesiyle sürekli yenilenmeyi ve kalite kültürünü kendisine ilke edinmeyi  amaçlamaktadır. Kalite kültürü oluşturmak için eğitim ve öğretim başta olmak üzere insan kaynakları ve kurumsallaşma, sosyal faaliyetler,  alt yapı, toplumla ilişkiler ve kurumlar arası  ilişkileri kapsayan 2024-2028 stratejik planı hazırlanmıştır.

Büyük önder Atatürk’ü örnek alan bizler ; çağa uyum sağlamış, çağı yönlendiren gençler yetiştirmek için kurulan  okulumuz, geleceğimiz teminatı olan öğrencilerimizi  daha iyi imkanlarla yetiştirip, düşünce ufku ve yenilikçi ruhu açık Türkiye Cumhuriyetinin çıtasını daha yükseklere taşıyan bireyler olması için öğretmenleri ve idarecileriyle özverili bir şekilde  tüm azmimizle çalışmaktayız.

Güllük İlkokulu  olarak en büyük amacımız yalnızca üst öğrenime öğrenci yetiştirmek değil, girdikleri her türlü ortamda çevresindekilere ışık tutan , hayata hazır ,  hayatı aydınlatan , bizleri daha da ileriye götürecek gençler yetiştirmektir. İdare ve öğretmen kadrosuyla bizler çağa ayak uydurmuş, yeniliklere açık, Türkiye Cumhuriyetini daha da yükseltecek gençler yetiştirmeyi ilke edinmiş bulunmaktayız.

Güllük İlkokulu    stratejik planlama çalışmasına önce durum tespiti,  yapılarak başlanmıştır. Daha sonra  SWOT sonuçlarına  göre  stratejik planlama  aşamasına  geçilmiştir. Bu  süreçte  okulun amaçları, hedefleri, hedeflere  ulaşmak  için gerekli  stratejiler, eylem planı  ve sonuçta başarı veya başarısızlığın   göstergeleri ortaya konulmuştur. Denilebilir ki SWOT analizi bir kilometre taşıdır okulumuzun bugünkü  resmidir  ve stratejik planlama ise  bugünden yarına nasıl hazırlanmamız gerektiğine  dair kalıcı  bir  belgedir.

Stratejik Plan' da belirlenen hedeflerimizi ne ölçüde gerçekleştirdiğimiz, plan dönemi içindeki her yıl sonunda gözden geçirilecek ve gereken revizyonlar yapılacaktır.

Güllük İlkokulu Stratejik Planı (2024-2028)’de belirtilen amaç ve hedeflere ulaşmamızın Okulumuzun gelişme ve kurumsallaşma süreçlerine önemli katkılar sağlayacağına inanmaktayız.

Mehmet ESEN